VIDEO Un nou scandal la aeroport cu susținătorii lui Șor, întorși de la Moscova: o persoană s-a ales cu proces verbal
Full Article 4 minutes read

VIDEO Un nou scandal la aeroport cu susținătorii lui Șor, întorși de la Moscova: o persoană s-a ales cu proces verbal

Un grup de persoane care s-a întors de la Moscova, unde a participat la un eveniment al Blocului „Victorie” condus de oligarhul fugar Ilan Șor, a provocat un nou conflict la Aeroportul Internațional Chișinău. Oamenii, care s-au arătat nemulțumiți că procedurile de control ar dura prea mult, s-au îmbrâncit cu angajații întreprinderii și au scandat lozinci împotriva președintei țării, Maia Sandu. Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) a anunțat că unui pasager i-a fost întocmit un proces verbal pentru comportament agresiv față de polițiștii de frontieră, iar alții trei urmează să fie documentați. 

Pe 11 iunie, în mediul online au apărut imagini video din zona de sosiri de la Aeroportul Chișinău, în care un grup de pasageri se îmbrâncesc și intră în altercații cu angajații de la aerogară.

Într-unul din videoclipuri se observă cum un bărbat care opune rezistență este scos din mulțime de un angajat al aeroportului și o persoană îmbrăcată în uniformă militară. În ciuda eforturilor câtorva persoane de a opri acest lucru, bărbatul a fost îndepărtat. Totuși, câteva momente mai târziu, acesta a reapărut și, într-o manieră agresivă, a cerut unui alt angajat de la aeroport să-i întoarcă documentele. După ce nu s-a dat curs solicitării, bărbatul a încercat să ia cu forța un document pe care-l ținea în mână angajatul, însă a fost oprit.

De asemenea, mulțimea a putut fi auzită scandând„Rușine!” și „Jos Maia Sandu!”.

Deputata Marina Tauber a confirmat pe rețelele de socializare că oamenii se întorceau acasă de la un eveniment politic al Blocului „Victorie” – format din politicieni și membri ai partidelor lui Ilan Șor – care s-a desfășurat în Federația Rusă. Potrivit lui Tauber, aceștia ar fi fost ținuți în aeroport patru ore.

La rândul său, și IGPF a venit cu detalii despre situația de la Aeroportul Chișinău.

Poliția de Frontieră a înregistrat în această dimineață un șir de provocări și comportament agresiv din partea unui grup de persoane care venea de la Moscova, în zona de sosiri a Aeroportului Internațional Chișinău. Unui pasager i-a fost întocmit un proces verbal pentru comportament agresiv asupra polițiștilor de frontieră aflați în serviciu. Persoana este acuzată de comiterea infracțiunii de huliganism. De asemenea, au fost identificați alți trei pasageri care vor fi documentați pentru tulburarea ordinii publice și trași la răspundere pentru contravenția comisă. Poliția de Frontieră subliniază că siguranța tuturor pasagerilor este prioritară și nu va tolera nicio încălcare a drepturilor acestora, solicitând totodată fiecărui călător să respecte măsurile la control impuse la trecerea frontierei de stat”, se arată într-un comunicat publicat de IGPF.

***

Precizăm că acesta nu este primul caz când susținătorii lui Șor, care este condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară” și se ascunde de justiție în Rusia, sunt implicați în conflicte cu personalul de la Aeroportul Chișinău.

Cel mai recent, pe 5 iunie, un grup de persoane care urma să participe la un congres al Blocului „Victorie”, la Moscova, a acuzat polițiștii de frontieră de la aeroport că nu i-ar fi permis îmbarcarea la bordul avionului cu cursa Chișinău-Erevan. Din imaginile distribuite de mai multe canale de Telegram ostile guvernării se vede cum câțiva bărbați se ceartă cu polițiștii de frontieră. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, respins acuzațiile și a precizat că pasagerii trebuie să vină la aeroport cu cel puțin trei ore înainte de zbor, pentru a reuși să parcurgă toate procedurile de securitate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: