VIDEO Un pescar, la un pas să se înece în lacul Ghidighici. Acesta s-a aventurat pe gheața de numai câțiva centimetri
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un pescar, la un pas să se înece în lacul Ghidighici. Acesta s-a aventurat pe gheața de numai câțiva centimetri

Un pescar de 57 de ani a fost salvat de la înec de scafandrii din cadrul Detaşamentului regional căutare salvare nr.1 al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Potrivit unui comunicat al instituției, totul s-a întâmplat în după amiaza zilei de astăzi, 15 ianuarie. 

Potrivit primelor detalii, bărbatul a mers la pescuit şi a înaintat  pe lac chiar dacă gheaţa bazinului nu era mai groasă de 2 cm. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la 12:53 după ce mai mulţi oameni au auzit strigătele disperate ale omului prăbuşit sub gheaţă.

Echipa de scafandri a IGSU a reuşit să ajungă la timp la faţa locului şi să salveze victima. Operaţiunea de salvare a fost încheiată la 13:09, iar salvatorii i-au oferit primul ajutor calificat. Potrivit reprezentanților IGSU, viața bărbatului nu este în pericol.

În context, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI îndemnă amatorii de pescuit la copcă să evite această activitate în special dacă temperaturile aerului sunt în oscilaţie, iar gheaţa lacurilor şi râurilor este subţire.

Specialiştii informează că aflarea pe lacuri şi iazuri nu prezintă pericol doar în cazul în care grosimea gheţii depăşeşte 8 -10  cm. În situaţii de risc, oamenii sunt îndemnaţi să apeleze de urgenţă Serviciul 112.