VIDEO Un tânăr a fost reținut în timp ce încerca să treacă ilegal frontiera moldo-ucraineană. Ce au constatat oamenii legii
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un tânăr a fost reținut în timp ce încerca să treacă ilegal frontiera moldo-ucraineană. Ce au constatat oamenii legii

Un moldovean, care de cinci ani era căutat de autoritățile de drept naționale, a fost reținut în timp ce încerca să revină în țară, prin ocolirea punctelor de trecere a frontierei. Mai mult, bărbatul nu deținea nici un document de identitate, iar ca justificare a declarat că recent a fost eliberat dintr-un penitenciar al Ucrainei, informează Poliția de Frontieră, astăzi, 10 februarie. 

Bărbatul a fost observat cu ajutorul sistemului fix de supraveghere cu termovizor în timp ce se deplasa din direcția Ucrainei. Ulterior, individul a fost reținut de către grupa operativă pe direcția Briceni – Rossoșani. La sectorul poliției de frontieră s-a constatat că acesta este un locuitor al satului Bezeda din raionul Briceni.

În timpul audierilor, tânărul a relatat că timp de un an s-a aflat în detenție, fiind condamnat de autoritățile ucrainene pentru răspândirea unui apel fals. Mai mult, cercetările au scos la iveală faptul că pe numele acestui tânăr este intentat un dosar penal, acesta fiind căutat de către Inspectoratul de Poliție Briceni.

În prezent, acesta este cercetat pentru trecerea ilegală a frontierei de stat și riscă amendă de până la 37 500 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani. Totodată, tânărul a fost preluat de către reprezentanții IP Briceni pentru stabilirea altor fapte comise anterior de acesta.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: