VIDEO Un tânăr din Căușeni a fost reținut pentru contrabandă cu autoturisme, în valoare de peste 1,6 milioane lei
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un tânăr din Căușeni a fost reținut pentru contrabandă cu autoturisme, în valoare de peste 1,6 milioane lei

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu Poliția de Frontieră, investighează o schemă de înmatriculare și vânzare ilegală a autoturismelor. Oamenii legii au stabilit că în schema infracțională erau implicate mai multe persoane, membri ai unei grupări criminale care activau în Moldova, Cehia, Rusia, Ucraina, se arată într-un comunicat publicat pe 26 mai.

Unul din membrii grupării este cetățean moldovean, cu vârsta de 30 de ani, originar din raionul Căușeni, pe care oamenii legii l-au reținut în data de 22 mai. Acestuia îi este incriminată intenția de a înmatricula patru autoturisme (de model Skoda Superb și Octavia), cu anul fabricației 2017-2018, în valoare totală de 1,6 milioane lei.

Potrivit schemei, autoturismele erau închiriate de la un agent economic din Republica Cehă, iar ulterior erau introduse pe teritoriul Republicii Moldova, în baza procurilor false, din numele persoanei juridice cehe, în scopul înmatriculării lor ilegale la autoritățile moldovenești. Înmatricularea ilegală a autoturismelor a fost prevenită după ce procurorii PCCOCS și ofițerii Poliției de Frontieră au luat legătura cu autoritățile cehe și au aflat că autoturismele fuseseră sustrase și anunțate în căutare.

Reținut pentru contrabandă cu autoturisme, în valoare de peste 1,6 milioane leiSunt vizate Skoda Superb și Octavia: http://procuratura.md/md/newslst/1211/1/8331/

Gepostet von Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale am Dienstag, 26. Mai 2020

Nefiind la prima abatere de la lege, judecătorii au dispus plasarea în arest a individului pentru un termen de 30 de zile. El a mai fost condamnat pentru că a sustras mijloace de transport.

Bărbatul riscă de la trei la zece ani de închisoare, iar cele patru autoturisme –  urmează a fi supuse confiscării speciale.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: