VIDEO Un tată și fiul său din Ialoveni ajung pe banca acuzaților. Riscă până la 10 ani de închisoare pentru contrabandă cu țigări
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un tată și fiul său din Ialoveni ajung pe banca acuzaților. Riscă până la 10 ani de închisoare pentru contrabandă cu țigări

Un tată și fiul său din Ialoveni ajung pe banca acuzaților, după ce au încercat să introducă ilegal în România, la sfârșitul lunii ianuarie, curent, 240.000 de țigări. Dosarul, în care cei doi sunt învinuiți de tentativă de contrabandă cu țigări a fost expediat în instanța de judecată, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Potrivit PCCOCS, bărbații, în vârstă de 53 și, respectiv, 28 de ani, s-au îndreptat spre frontiera română de la Cahul, în ianuarie curent, cu două mașini diferite, cu numere de înmatriculare din România. Într-una din ele, feciorul a camuflat 50.000 țigări cu filtru, în bara de protecție; iar în podeaua celeilalte, tatăl a camuflat în podeaua dublă altele 190.000 țigări. Acestea erau împachetate atât în saci, cât și în cutii de carton.

Totuși, încercarea ilegală de contrabandă a celor doi a fost depistată, ambii fiind reținuți. Ulterior investigațiilor comune cu ofițerii INI, procurorii PCCOCS, oficiul „Sud”, i-au trimis pe ambii pe banca acuzaților.

Potrivit Codului penal, contrabanda cu mărfuri accizate comisă de două sau mai multe persoane, în așa cantități, se pedepsește cu închisoarea de la 4 la 10 ani.

Urmare a capturii, cele 240.000 țigări au fost indisponibilizate, iar cele două mașini folosite pentru tentativa de contrabandă constituie corpuri delicte anexate la dosar. Acum, urmează ca Judecătoria Cahul să se pronunțe, timp în care potrivit legii cei doi beneficiază de prezumția nevinovăției.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: