VIDEO Vameș, prins cu țigări de contrabandă la Leușeni: urma să le vândă în România
Full Article 2 minutes read

VIDEO Vameș, prins cu țigări de contrabandă la Leușeni: urma să le vândă în România

Angajații vamali de la Leușeni au contracarat o tentativă de scoatere ilegală din țară a 1000 pachete de țigări. Bunurile erau tăinuite în locuri special amenajate în portiera din spate a unui automobil de model „Toyota Avalon”, care se deplasa spre România. Șoferul, un moldovean în vârstă de 30 de ani, angajat al Serviciului Vamal, a comunicat că nu are nimic de declarat.

Cazul a fost înregistrat miercuri seara, 27 aprilie, la ieșire din țară. Funcționarii vamali din cadrul postului Leușeni, în conlucrare cu inspectorii chinologi, au supus mijlocul de transport unor verificări minuțioase. Șoferul, angajat al Serviciului Vamal, a comunicat că nu are nimic de declarat.

În cadrul acțiunilor de control vamal, mijlocul de transport a fost redirecționat spre scanare. Analizând imaginile, au fost observate obiecte suspecte în portiera din spate a mijlocului de transport.

În rezultat, a fost luată decizia demontării locului special amenajat, din care au fost extrase 1000 pachete de țigări cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Potrivit informațiilor preliminare, țigările erau transportate spre România, unde urmau a fi comercializate. Acestea au fost ridicate în vederea confiscării, iar mijlocul de transport – indisponibilizat.

Potrivit reprezentanților Serviciului Vamal, Direcția integritate și supraveghere a inițiat o anchetă de serviciu în privința angajatului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: