VIDEO Vlah a votat pentru „un viitor bun al Găgăuziei, poate chiar mai bun decât era înainte”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Vlah a votat pentru „un viitor bun al Găgăuziei, poate chiar mai bun decât era înainte”

Actualul bașcan al Găgăuziei Irina Vlah a mers la urna de vot. Vlah a menționat că pentru ea este important ca viitorul bașcan să poată mențină unitatea în Găgăuzia, să construiască relații bune cu autoritățile centrale, dar și cu partenerii externi. Cu referire la partenerii externi, Vlah a numit inclusiv Federația Rusă. 

Actualul bașcan al Găgăuziei Irina Vlah a votat pentru „un viitor bun al Găgăuziei, poate chiar mai bun decât era înainte”.

„Pentru mine este foarte important să fie aleasă o persoană care va continua programele pe care le-am implementat în acești 8 ani. (…) Pentru ca viitorul bașcan să poată mențină unitatea în Găgăuzia și să construiască relații bune cu autoritățile centrale. Ca să poată mențină relațiile bune pe care le-am avut până acum cu partenerii externi – mă refer atât la Turcia, cât și la țările europene, la Rusia și la alte țări, care ne-au fost alături”, a comunicat Vlah.


Pe 30 aprilie, în UTA Găgăuzia au loc alegeri pentru funcția de bașcan al regiunii. Secțiile de votare s-au deschis la ora 07:00 și urmează să se închidă la ora 21.00.

Pentru ca alegerile bașcanului să fie valabile, prezența alegătorilor ar trebui să fie mai mare de 50%. Potrivit datelor actualizate, în Găgăuzia sunt 92,5 mii de alegători. Prin urmare, ca alegerile să fie validate, la acestea ar trebui să participe circa 47 mii de persoane.

Opt pretendenți concurează pentru funcția de bașcan al Găgăuziei: Serghei Cimpoeș, Nicolai Dudoglo, Grigorii Uzun, Victor Petrov, Mihail Formuzal, Dmitri Croitor, Serghei Cernev și Evghenia Guțul. 

Irina Vlah a ocupat această funcție două mandate la rând și, în consecință, nu a putut candida.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: