VIDEO Zelenski, aplaudat de membrii Congresului SUA, după un discurs emoționant: „E cea mai neagră perioadă”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Zelenski, aplaudat de membrii Congresului SUA, după un discurs emoționant: „E cea mai neagră perioadă”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut Statelor Unite, într-un discurs susținut miercuri în Congresul american, să „facă mai mult” în „cea mai întunecată perioadă” pentru țara sa și pentru întreaga Europă.

Intervenția sa a fost primită cu ovații, toți membrii Congresului ridicându-se în picioare.

Președintele ucrainean și-a deschis discursul lăudând curajul poporului ucrainean și spunând că „destinul” țării sale este decis chiar acum.

„Am onoarea să vă salut în numele poporului ucrainean, oameni curajoși și iubitori de libertate, care de opt ani rezistă agresiunii ruse (…). În acest moment, se decide destinul țării noastre. (…) Rusia ne-a atacat nu doar pe noi, nu doar pământul nostru. A intrat într-o ofensivă brutală împotriva valorilor noastre, a valorilor umane de bază. Vreau să mă asigur că rușii nu primesc nici măcar un ban pe care să îl folosească pentru a distruge Ucraina”, a spus Zelenski, potrivit CNN.

De asemenea, președintele Ucrainei a cerut Statelor Unite să „facă mai mult” în „cea mai întunecată perioadă” pentru țara sa și pentru întreaga Europă.

„În cea mai neagră perioadă pentru țara noastră, pentru întreaga Europă, fac apel să faceți mai mult. Sunt necesare noi pachete de sancțiuni, în mod constant, în fiecare săptămână, până când mașinăria militară rusă se oprește. Sunt necesare restricții pentru toți cei pe care se bazează acest regim nedrept (…) Toate companiile americane trebuie să părăsească imediat piața din Rusia, pentru că este inundată de sângele nostru”, a continuat Zelenski.

Președintele s-a adresat și președintelui american Biden.

„Sunteţi liderul unei mari naţiuni. Vreau să fiţi liderul lumii. A fi liderul lumii înseamnă a fi liderul păcii”, a spus Zelensky în limba engleză. El și-a suținut discursul în limba ucraineană, însă la final li s-a adresat în limba engleză membrilor Congresului”, a fost mesajul lui Zelenski.

Potrivit celui mai recent bilanț publicat de Comitetul ONU pentru Drepturile Omului, de la începutul războiului, în Ucraina au murit cel puțin 691 de civili, inclusiv 48 de copii.

Datele Procuraturii Generale ale Ucrainei arată, însă, că cel puțin 97 de copii au murit în Ucraina din cauza conflictului militar. În același timp, Kievul susține că circa 14 000 de militari ruși au fost uciși sau răniți de la începutul invaziei în Ucraina.

NM recomandă cititorilor să trateze cu rezervă datele privind pierderile înregistrate, prezentate de părțile implicate în conflict, pe timp de război.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: