VIDEO Zelenski l-a numit pe Putin criminal de război: „Trăiește într-o bulă și nu știm cât de reală e informația care ajunge la el”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Zelenski l-a numit pe Putin criminal de război: „Trăiește într-o bulă și nu știm cât de reală e informația care ajunge la el”

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a oferit un interviu pentru postul american de televiziune ABC. Liderul de la Kiev a declarat că Vladimir Putin și apropiații săi de la Kremlin sunt „criminali de război”. Acesta a reiterat apelul către SUA și NATO de a asigura o zonă de interdicție aeriană asupra Ucrainei. În același timp, Zelenski a menționat că Kievul nu va accepta un ultimatum cu privire la Crimeea, Donbas și aderarea la NATO, însă este gata de dialog cu Putin despre aceste aspecte.

Vladimir Zelenski consideră că Putin este un criminal de război: „Toate persoanele care au venit pe pământul nostru, toate persoanele care au dat ordine în acest sens, toți sunt criminali de război”.

Liderul de la Kiev a mai menționat că Putin poate pune punct pierderilor de vieți omenești în Ucraina, dacă ar vrea: „Cred că este capabil să încheie acest război”.

În ceea ce privește cele trei condiții înaintate de Moscova, pentru oprirea războiului și anume: renunțarea la aderarea la NATO, recunoașterea Crimeei drept parte a Rusiei și independența celor două regiuni separatiste din est, Zelenski a răspuns: „Este mai complicat de atât. Este încă un ultimatum și noi nu suntem pregătiți pentru ultimatumuri. Dar avem o posibilă soluție pentru aceste trei aspecte-cheie. Tot ce trebuie făcut este ca Putin să înceapă să vorbească. Să înceapă dialogul în loc să trăiască în bula sa informațională fără oxigen. Este într-o bulă. Și nu știm cât de reală este informația pe care o primește”.

Zelenski a reiterat apelul către SUA de a susține solicitarea Kievului privind asigurarea zonei de interdicție aeriană asupra Ucrainei. Anterior, NATO a refuzat cererea, pe motiv că acest lucru ar însemna o confruntare directă cu Rusia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: