VIDEO Zelenski susține că se planifică asasinarea sa: „Eu sunt ținta numărul 1, familia mea – ținta numărul 2”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Zelenski susține că se planifică asasinarea sa: „Eu sunt ținta numărul 1, familia mea – ținta numărul 2”

Într-o nouă adresare, publicată în dimineața de 25 februarie, președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a declarat că Rusia continuă atacurile, mizând pe faptul că ucrainenii „vor obosi”. „Aviația dușmanului acționează mișelește asupra cartierelor rezidențiale, inclusiv în capitală. Explozii groaznice s-au produs de dimineață în Kiev, bombardamente, țintirea caselor de locuit. Aceste acțiuni amintesc de atacul din 1941”, a spus Zelenski.

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a declarat într-o adresare nocturnă că „ei vor să distrugă Ucraina din punct de vedere politic, să distrugă șeful statului”. Potrivit acestuia, în Kiev au pătruns grupe diversioniste din Federația Rusă, iar Moscova ar planifica asasinarea sa.

Din informația pe care o deținem, dușmanul m-a numit ținta numărul unu. Familia mea – ținta numărul doi. Familia mea – nu sunt trădători, ci cetățeni ai Ucrainei. Însă unde se află acum nu am dreptul să spun”, a declarat Zelenski.

Liderul de la Kiev a mai spus că „cele mai puternice forțe mondiale” urmăresc războiul de la distanță. „Au convins Rusia sancțiunile de ieri? Vedem pe cerul și pământul nostru că nu este suficient”, a spus Zelenski.

Președintele Ucrainei și-a îndemnat poporul să „oprească dușamnul, acolo unde îl văd”. „Soarta Ucrainei depinde de noi, ucrainenii. Nimeni în afară de noi nu ne va coduce viața. Suntem pe pământul nostru, de partea noastră este adevărul”, a mai spus Zelenski și a adăugat că Rusia va fi nevoită oricum să înceapă dialogul cu Ucraina. „Cu cât mai repede va începe discuția, cu atât mai mici vor fi pierderile pentru Rusia”, a spus politicianul.

La final, Zelenski s-a adresat către cetățenii Rusiei: „Astăzi a început bombardamentul asupra cartierelor rezidențiale din Kiev. Totul ne amintește de anul 1941. Tuturor cetățenilor ruși care participă la proteste vreau să le spun cât de mult vă iubim”, a conchis Zelenski.

Administrația orașului Kiev a emis o alertă de amenințare aeriană în dimineața de 25 februarie. Deputatul ucrainean Aliona Șkrum a anunțat că în decurs de 15 minute în Kiev, din Belarus, va ajunge aviația rusă. Aceasta îndeamnă locuitorii orașului să se refugieze în locuri sigure.

Atenție, aceasta nu este o alarmă de antrenament! S-a anunțat o amenințare aeriană! Mergeți imediat la cel mai apropiat adăpost! Vă reamintim că toate stațiile de metrou sunt disponibile oamenilor ca adăpost în orice moment al zilei. Capitala funcționează conform legii marțiale. Urmăriți informațiile oficiale și păstrați-vă calmul”, se arată în declarație.

 

Președintele Ucrainei a adăugat că rămâne alături de administrație și își va continua activitatea.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile. În Moldova au ajuns deja câteva mii de persoane din Ucraina, care au fugit din calea războiului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: