Viena a donat 29 de tone de echipament de protecție pentru spitalele din sudul Moldovei
Full Article 50 second read

Viena a donat 29 de tone de echipament de protecție pentru spitalele din sudul Moldovei

Orașul Viena a donat 24 de tone de echipamente individuale de protecție, precum măști, bonete chirurgicale, halate, ecrane, șorturi și salopete de protecție. Valoarea totala a donației este de 440 de mii de euro. Lotul de ajutor umanitar a fost transmis Spitalului Raional Taraclia.

Cu această ocazie, a fost organizată o ceremonie, la care a participat secretarul de stat al Ministerului Sănătății Ion Prisăcaru, consilierul Ambasadei Austriei, atașat al Ministerului Federal al Muncii, Afacerilor Sociale, Sănătății și Protecției Consumatorilor, Gero Stuller, vicepreședintele raionului Taraclia, Lazari Dermenji și directorul Spitalului Raional Taraclia, Artur Covaci.

Echipamentele individuale de protecție vor fi repartizate, inclusiv altor 15 spitale raionale și centre de sănătate din sudul Republicii Moldova, și anume instituțiilor medicale din Basarabeasca, Cimișlia, Cahul, Cantemir, Comrat, Ceadâr-Lunga și Vulcănești.

Republica Austria este partenerul Republicii Moldova de mai mulți ani, contribuind inclusiv la îmbunătăţirea infrastructurii sistemului sanitar din țara noastră.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: