Vineri, 5 noiembrie, decretată zi de doliu național în Republica Moldova (DOC)
Full Article 2 minutes read

Vineri, 5 noiembrie, decretată zi de doliu național în Republica Moldova (DOC)

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul prin care ziua de 5 noiembrie 2021, când vor avea loc funeraliile artistei plastice Valentina Rusu-Ciobanu, este declarată zi de doliu național în toată țara.

„Doliul național este instituit în semn de comemorare a celebrei pictorițe Valentina Rusu-Ciobanu, promotoare a valorilor culturale naționale și universale”, se arată în comunicatul publicat pe 3 noiembrie de Președinție.

În conformitate cu decretul prezidențial, vineri, 5 noiembrie, în toate localitățile, drapelele de stat vor fi coborâte în bernă, iar la ora 12.00 se va onora memoria artistei plastice Valentina Rusu-Ciobanu prin păstrarea unui moment de reculegere. Ceremonia funerară va fi transmisă în direct de Compania publică „Teleradio-Moldova”.

Vineri, 5 noiembrie, decretată zi de doliu național în Republica Moldova (DOC)

președinte.md

Totodată, li se recomandă autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor să renunțe la desfășurarea, în ziua de 5 noiembrie 2021, a acțiunilor distractive în masă, iar redacțiilor ziarelor, posturilor de radio și de televiziune – să țină cont de specificul acestei zile la editarea publicațiilor și la formarea programelor.

„Moldova a pierdut un stâlp al artei sale naționale. Suntem cu toții norocoși că am trăit în veacul Valentinei Rusu-Ciobanu. Sincere condoleanțe familiei, fiului Lică Sainciuc, celor apropiați, tuturor celor care au iubit-o și i-au apreciat arta și creația”, a menționat Maia Sandu în contextul decesului artistei.

Pe 28 octombrie, Valentina Rusu-Ciobanu a împlinit vârsta de 101 ani.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: