Violonista moldoveancă Alexandra Tirsu s-a ales cu o vioară Stradivarius
Full Article 2 minutes read

Violonista moldoveancă Alexandra Tirsu s-a ales cu o vioară Stradivarius

Moldoveanca Alexandra Tirsu s-a ales cu o vioară Stradivarius din 1699. Aceasta i-a fost oferită de compania J & A Beare din Londra, comunică reprezentanții proiectului Moldo Crescendo. 

La vioara oferită Alexandrei Tirsu a cântat inclusiv și Ida Haendel, violonistă renumită din Polonia. Haendal a fost o violonistă populară a secolului XX, care l-a avut printre profesori și pe George Enescu.

De menționat că viorile Stradivarius nu sunt de vânzare, acestea sunt oferite doar muzicienilor cu merite.

Moldo Crescendo declară că Alexandra Tirsu înregistrează la moment, împreună cu London Symphony Orchestra, un CD cu muzică de Ceaikovski, Beethoven și Paul Lorenz în studiourile Abbey Road.

„Și încă ceva, Alexandra o să urce pe scenă la ediția a VII-a a festivalului Moldo Crescendo de la sfârșitul acestei veri. S-o rugăm să ia Stradu cu ea?”, se mai arată în declarația proiectului moldovenesc.

Amintim că pe 22 octombrie 2021, la Aeroportul Internaținal Chișinău, violonista moldoveancă Alexandra Conunova a rămas fără vioară. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunța că violonista este acuzată că ar fi încercat să scoată din țară o vioară datată din secolul al XVIII-lea, fără declararea acesteia. Pe 23 decembrie 2021, vioara ridicată i-a fost returnată Alexandrei Conunova, care a prezentat documentele autentificate ce o împuterniceau să o dețină în folosință.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: