Vitalie Marinuța își întrerupe activitatea politică și renunță la șefia Partidului Verde Ecologist
Full Article 2 minutes read

Vitalie Marinuța își întrerupe activitatea politică și renunță la șefia Partidului Verde Ecologist

Fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuța a anunțat pe 29 decembrie că demisionează din funcția de președinte al Partidului Verde Ecologist. Mai mult, acesta a decis să își suspende activitatea politică. 

Prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, Marinuța a anunțat că își întrerupe activitatea politică și a invocat „motive personale”, fără să ofere alte detalii.

„Demisionez din funcția de președinte al Partidului Verde Ecologist și îmi întrerup activitatea politică din motive personale. Aduc sincere mulțumiri membrilor și simpatizanților Partidului, Consiliului Național și în special Biroului Permanent, care au fost mereu alături, m-au susținut și încurajat pe perioada mandatului”, a menționat acesta.

Vitalie Marinuța, fostul ministru al Apărării în guvernele Filat 1, Filat 2 și Leancă, a preluat în ianuarie 2020 șefia Partidului Verde Ecologist. Inițial, el a fost exponent al Partidului Liberal, după care, în urma unui conflict cu Mihai Ghimpu, a pierdut susținerea formațiunii politice conduse de acesta și s-a alăturat Partidului Liberal Reformator, pentru ca mai apoi să adere la Partidul Democrat, în 2014.

Chiar dacă, după alegerile din 2014, a dispărut din spațiul public, cinci ani mai târziu, fostul ministru al Apărării, Pavel Voicu, l-a acuzat de mai multe ilegalități care ar fi avut loc la minister pe durata mandatului lui Marinuța. Acuzațiile au fost însă respinse de fostul șef de la Apărare, potrivit anticoruptie.md.

La alegerile parlamentare din iulie 2021, Partidul Verde Ecologist a obținut doar 1200 de voturi.

Pe final de an, mai multe persoane publice au anunțat că își suspendă activitatea politică. NewsMaker a întocmit un top al celor mai vizibili lideri care au luat această decizie în 2021.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: