Vizita lui Zelenski la Summitul din 1 iunie rămâne „secretă”. Ana Revenco: Din motive de securitate
Full Article 2 minutes read

Vizita lui Zelenski la Summitul din 1 iunie rămâne „secretă”. Ana Revenco: Din motive de securitate

Aproape toți cei 50 de oficiali europeni, invitați în Republica Moldova pentru a participa la Summitul Comunității Politice Europene din 1 iunie, și-au confirmat prezența la eveniment. Nu se știe însă, deocamdată, dacă la eveniment va lua parte și președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski. Ministra de Interne, Ana Revenco, susține că informația poartă caracter confidențial, din motive de securitate

„Sunt informații care trebuie protejate în raport cu securitatea nemijlocită a domnului Zelenski. Respectăm această cheie”, a declarat ministra de Interne, Ana Revenco, în cadrul emisiunii „În profunzime” de la ProTV.

Amintim că pe 1 iunie, la Chișinău, va avea loc cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene. La eveniment sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Liderii întruniți în Moldova vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Evenimentul va avea loc la Bulboaca, raionul Anenii Noi, și va fi găzduit de complexul vitivinicol Castel Mimi. Cum se desfășoară pregătirile pe traseul Chișinăul – Bulboaca puteți vedea în reportajul NM.

Menționăm în acest context că Inspectoratul General al Poliției a anunțat o serie de măsuri de securitate pentru Summit-ul din 1 iunie, de la Chișinău. Poliția anunță că Moldova își va închide spațiul aerian pentru avioanele civile în perioada 1-2 iunie, precum și pentru dronele civile, în perioada 31 mai-2 iunie. Excepție vor face doar aeronavele civile. Totodată, oamenii legii îndeamnă populația să dețină în această perioadă un act de identitate, iar șoferii – să evite străzile principale. Rutele alternative pentru care pot opta cetățenii și șoferii în perioada  31 mai – 1 iunie pot fi consultate AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: