Vlah a șters fotografiile cu copiii din grădinița din Căușeni, care au provocat critici. Explicația ex-bașcanului
Full Article 2 minutes read

Vlah a șters fotografiile cu copiii din grădinița din Căușeni, care au provocat critici. Explicația ex-bașcanului

Lidera „Platformei Moldova” Irina Vlah, ex-bașcana Găgăuziei, sugerează că criticile pe care le-au adunat imaginile publicate pe Facebook, în care apare alături de niște copii de la o grădiniță din orașul Căușeni, sunt un „joc murdar al unor politicieni”. Vlah a șters fotografiile, menționând că a făcut-o „din respect” pentru copii, părinții lor și angajații grădiniței.

Dat fiind faptul că se speculează mult pe marginea vizitei mele la grădinița din Căușeni și se induce intenționat în eroare opinia publică, am retras pozele respective. O fac din respect pentru copii, părinți și colectivul de acolo, care chiar nu merită să fie atrași în jocuri murdare de unii politicieni și nu doar”, a scris fost guvernatoare pe Facebook.

***

Precizăm că Irina Vlah a publicat pe 13 martie, pe Facebook, o serie de fotografii în care apar copii de la o grădiniță din orașul Căușeni. Fețele acestora nu au fost blurate, pentru a le proteja identitatea. Mai mult, în imagini se vede că Irina Vlah, însoțită de primarul de Căușeni Anatol Donțul (Platforma DA) au intrat în grupe încălțați și fără bahile. Imaginile au provocat critici dure din partea internauților. Iar ministrul Educației Dan Perciun s-a sesizat din oficiu și a cerut subalternilor săi să stabilească dacă părinții și-au dat acordul pentru fotografierea copiilor și publicarea imaginilor pe internet.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: