„Voi fi sluga poporului meu și al nimănui altcuiva”. Renato Usatîi s-a lansat în campanie electorală
Full Article 2 minutes read

„Voi fi sluga poporului meu și al nimănui altcuiva”. Renato Usatîi s-a lansat în campanie electorală

Liderul formațiunii „Partidul Nostru” Renato Usatîi s-a lansat în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Spre deosebire de ceilalți candidați care s-au lansat astăzi, Renato Usatîi a apărut singur în fața camerelor de filmare.

„Din 2014 ați reușit să mă cunoașteți. Ca și voi, am fost lovit și trădat. Tot de către ei – cei care v-au lovit și pe voi. Au vrut să ne închidă gurile, să ne distrugă, însă am stat grămăjoară în corturi. Nu v-am trădat și nici voi nu m-ați trădat. (…) Voi fi mereu sluga poporului meu și al nimănui altcuiva”, a declarat Renato Usatîi.

Renato Usatîi a promis „să facă ordine” și să distrugă corupția din țară. Totodată, acesta a spus că dacă va ajunge președinte, va dizolva parlamentul și va provoca alegeri legislative anticipate.

Politicianul a promis că dacă va ajunge președintele țării, va dizolva Centrul Național Anticorupție și va crea o structură nouă, formată din cei mai buni specialiști, care timp de un an vor eradica corupția. Acesta a precizat că s-a inspirat din reformele implementate în Singapore.

„Nu vom aștepta primăvara – îi vom pune la închisoare iarna”, a precizat Usatîi.

Renato Usatîi a mai spus că va crea relații bune în primul rând cu Ucraina și România, iar ulterior și cu Vestul și cu Estul. Acesta a subliniat că „nu vom fi vasalii nimănui”.

Liderul formațiunii „Partidul Nostru” a mai spus că este gata să angajeze cei mai buni specialiști cu renume mondial, care să elaboreze un plan de dezvoltare economică a Moldovei.

La fel ca și Igor Dodon și Maia Sandu, acesta a vorbit și în română și în rusă.

Tot astăzi, s-au lansat în campania electorală Igor Dodon, care figurează drept independent, dar este susținut de PSRM, Violeta Ivanov, candidata Partidului „ȘOR”, Maia Sandu, din partea PAS și Tudor Deliu, din partea PLDM.

Amintim că alegerile prezidențiale din Republica Moldova sunt planificate pentru data de 1 noiembrie. CEC a aprobat deocamdată 6 candidaturi: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Violeta Ivanov, Igor Dodon și Maia Sandu. Alte două dosare sunt în curs de examinare. Este vorba despre Dorin Chirtoacă și Octavian Țîcu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: