Voicu: 9 angajați ai MAI au fost infectați cu coronavirus de tip nou
Full Article 2 minutes read

Voicu: 9 angajați ai MAI au fost infectați cu coronavirus de tip nou

Nouă angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sunt infectați cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de către ministrul de Interne, Pavel Voicu, în cadrul unui briefing din 1 aprilie. 

Oficialul a precizat că angajații fac parte din siferite subdiviziuni. În afară de aceștia, alți 154 de angajați sunt izolați la domiciliu.

Potrivit lui Pavel Voicu, angajații MAI beneficiază de costume de protecție speciale pe care le utilizează în cazul în care trebuie să intre în contact cu persoane infectate. În celelalte cazuri, angajații MAI folosesc doar mănuși și măști.

De asemenea, șeful Ministerului de Interne a mulțumit angajaților care au renunțat la concediu, pentru a ajuta la combaterea pandemiei. El a menționat că de la izbucnirea focarului în Republica Moldova, au fost înregistrate 192 de procese contravenționale, dintre care 119 pe numele celor care nu au respectat regimul de autoizolare, 38 de agenți economici au fost penalizați pentru că nu și-au sistat acitivtatea și 24 de șoferi au fost amendați pentru că au îmbarcat în mijloacele de transport mai multe persoane decât era permis.

Precizăm că, în prezent, în Republica Moldova, 353 de persoane sunt infectate cu Covid-19, dintre care 37 – în stare gravă.

Din totalul pacienților testați pozitiv, până astăzi, au fost tratați 22, printre care și doi copii. Alte patru persoane și-au pierdut viața, fiind răpuse de Covid-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: