Татьяна Султанова, NewsMaker

Voicu: 9 angajați ai MAI au fost infectați cu coronavirus de tip nou

Nouă angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sunt infectați cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de către ministrul de Interne, Pavel Voicu, în cadrul unui briefing din 1 aprilie. 

Oficialul a precizat că angajații fac parte din siferite subdiviziuni. În afară de aceștia, alți 154 de angajați sunt izolați la domiciliu.

Potrivit lui Pavel Voicu, angajații MAI beneficiază de costume de protecție speciale pe care le utilizează în cazul în care trebuie să intre în contact cu persoane infectate. În celelalte cazuri, angajații MAI folosesc doar mănuși și măști.

De asemenea, șeful Ministerului de Interne a mulțumit angajaților care au renunțat la concediu, pentru a ajuta la combaterea pandemiei. El a menționat că de la izbucnirea focarului în Republica Moldova, au fost înregistrate 192 de procese contravenționale, dintre care 119 pe numele celor care nu au respectat regimul de autoizolare, 38 de agenți economici au fost penalizați pentru că nu și-au sistat acitivtatea și 24 de șoferi au fost amendați pentru că au îmbarcat în mijloacele de transport mai multe persoane decât era permis.

Precizăm că, în prezent, în Republica Moldova, 353 de persoane sunt infectate cu Covid-19, dintre care 37 – în stare gravă.

Din totalul pacienților testați pozitiv, până astăzi, au fost tratați 22, printre care și doi copii. Alte patru persoane și-au pierdut viața, fiind răpuse de Covid-19.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Comisia Electorală Centrală

CEC sesizează Ministerul Justiției: patru partide riscă limitarea activității sau dizolvarea

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat, în cadrul ședinței din 19 iulie, că 58 de formațiuni politice din totalul de 66 au prezentat în termen rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025. Totodată, CEC a decis să sesizeze Ministerul Justiției despre încălcările repetate privind finanțarea activității partidelor politice comise de către Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Conservator și Partidul Politic „Şansă”.

Potrivit CEC, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” a depus raportul cu depășirea termenului. Alte șapte formațiuni politice nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025:

  • Partidul Socialist din Moldova
  • Partidul Conservator
  • Partidul Politic „Șansă”
  • Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei
  • Partidul Politic „FENIX MOLDOVA”
  • Partidul Regiunilor din Moldova (dizolvat)
  • Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова” (dizolvat)

CEC menționează că Partidul Socialist din Moldova a transmis raportul pe suport de hârtie, semnat de o persoană neconfirmată oficial ca trezorier, iar Partidul Politic „Șansă” a trimis documentul cu întârziere, tot în format fizic, fiind semnat electronic doar de președintele partidului – ceea ce contravine prevederilor legale.

În acest context, CEC a decis să sesizeze suplimentar Ministerul Justiției cu privire la încălcările repetate comise de patru formațiuni, pentru anexarea la probatoriul existent în cadrul litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată a constatărilor făcute de CEC:

  • Partidul Socialist din Moldova și Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei – în vederea limitării activității acestora;
  • Partidul Conservator și Partidul Politic „Șansă” – în vederea dizolvării.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: