Voicu: „A încercat să spună că la volan era altă persoană”. Detalii despre mersul anchetei în dosarul accidentului din centru capitalei
Full Article 2 minutes read

Voicu: „A încercat să spună că la volan era altă persoană”. Detalii despre mersul anchetei în dosarul accidentului din centru capitalei

Șoferul autoturismului de model Audi, bănuit de comiterea accidentului din noaptea de 17 mai în centrul capitalei, nu colaborează cu ancheta. Mai mult, acesta a spus că la volan s-ar fi aflat o altă persoană. Despre acest lucru a anunțat Pavel Voicu, ministrul Afacerilor Interne, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, ieri, 26 mai.

„Ancheta a stabilit că acesta se afla într-o cursă cu un alt automobil. A fost identificat și celălalt participant. Niciunul nu colaborează cu organul de urmărire penală. Mai mult, persoana bănuită de comiterea accidentului, a încercat să spună că la volan era altă persoană care a părăsit locul accidentului. Indiferent dacă își va recunoaște sau nu vina, eu consider că avem toate probele necesare pentru a-l deferi justiției”, a declarat Pavel Voicu.

„Nu știu dacă avocatul i-a sugerat această poziție, dar vorbim de niște circumstanțe atenuante atunci când își recunoaște vina și e firesc să o recunoască, pentru că nu are câmp să manevreze. Eu cred că în privința acestei persoane vor fi aplicate situațiile agravate. Acțiunile pe care le-a întreprins până la comiterea accidentului, refuzul de a colabora și încercarea lui de a induce în eroare organul de urmărire penală, nu este în beneficiul lui”, a mai spus Voicu.

Amintim că, în noaptea de 17 mai, în capitală s-a produs un grav accident de circulație.

Un automobil de model Audi, condus de un tânăr de 27 de ani, cu o pasageră la bord, deplasându-se pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt s-a ciocnit cu un automobil Toyota (taxi), condus de un bărbat de 39 de ani, care se deplasa pe str. Ismail. Taximetristul avea la bord un pasager. În urma impactului, Audi a fost proiectat într-o Dacia Logan, condusă de un bărbat de 40 de ani, ulterior tamponând un Volkswagen ce era parcat.

În rezultat, șoferul automobilului de marcă Toyota a decedat pe loc. La spital au fost transportați șoferii unităților de transport Dacia și Audi, precum și pasagerii acestora. Din păcate, traumele pasagerului de 46 de ani din Toyota nu au fost compatibile cu viața.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: