Vor interveni SUA sau NATO în cazul unui atac al Rusiei asupra Moldovei? Răspunsul ambasadorului american
Full Article 2 minutes read

Vor interveni SUA sau NATO în cazul unui atac al Rusiei asupra Moldovei? Răspunsul ambasadorului american

Ambasadorul SUA la Chișinău Kent Logsdon a declarat că în prezent autoritățile americane nu au niciun indiciu că ar exista planuri a unui atac militar pe teritoriul Republicii Moldova de către Rusia. Mai mult, ambasadorul a menționat că deși țara noastră are mulți parteneri și prieteni în regiune care ne-ar putea ajuta în cazul unui eventual atac, Moldova trebuie să se gândească la armată. 

„La începutul lunii ianuarie, noi și partenerii, în special SUA, am fost foarte deschiși în a oferi informația pe care noi o avem. (…) A fost clar că informația noastră a fost corectă. Noi continuăm să urmărim această informație și vom continua să o oferim. Am spus-o cu mai multe ocazii și o pot spune și astăzi, noi nu avem nici un indiciu că sunt planuri a unui atac militar pe teritoriul Republicii Moldova de către Rusia și este un lucru bun”, a spus ambasadorul, în cadrul emisiunii În PROfunzime de la Pro TV.

Totuși, el a menționat că deși țara noastră are mulți parteneri și prieteni în regiune, autoritățile din SUA își dau seama cât de important este pentru Moldova să existe o forță care ar putea să ne protejeze.

„Noi știm că este de asemenea important ca voi să aveți o forță credibilă, să fie o forță care poate să vă protejeze. (…) Dar noi nu avem niciun indiciu că voi ați putea să fiți atacați acum la moment, dar dacă veți fi este foarte important ca Moldova să se gândească la pregătiri, să se gândească la armată”, a adăugat Logsdon.

Totodată, ambasadorul a menționat că SUA va sprijini Moldova în domeniul militar.

„Am încercat să ajutăm armata și Ministerul Apărării. Mulți ani, noi am sprijinit Republica Moldova în domeniul militar în special instruiri, echipamente, vizitatori și oamenii care mergeau la instruire. Dat fiind acest război groaznic la câțiva kilometri de Moldova, este important pentru țara voastră să înțeleagă ce înseamnă acest lucru. SUA, UE și alți parteneri am sporit asistența pe care dorim să o oferim Republicii Moldova, în special în sfera militară”, a conchis ambasadorul SUA la Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: