„Vor să murdărească imaginea președintei”. Reacția Președinției, după ce avocatul lui Leancă a cerut audierea Maiei Sandu în judecată
Full Article 2 minutes read

„Vor să murdărească imaginea președintei”. Reacția Președinției, după ce avocatul lui Leancă a cerut audierea Maiei Sandu în judecată

Președinția a venit cu o reacție, după ce avocatul fostului prim-ministru Iurie Leancă a cerut audierea în instanța de judecată a președintei Maia Sandu și a premierului Dorin Recean, în calitate de membri ai Guvernului care a votat pentru concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Consilierul șefei statului Adrian Băluțel consideră că apărarea încearcă, astfel, să „lungească procesul” și să „scape de răspundere”, „murdărind imaginea președintei”. Președinția neagă că Maia Sandu a votat în 2013 pentru concesionare.

„Adevărul este simplu și public: Maia Sandu nu a votat pentru concesionarea Aeroportului către compania grupării criminale Șor, Avia Invest. Vinovații încearcă să lungească procesul cât de mult pot și să scape de răspundere, iar acum vor să murdărească imaginea președintei. Ședința guvernului din octombrie 2013 la care a avut loc acel vot este publică, oricine o poate analiza și vedea că Maia Sandu nu a votat”, a explicat Adrian Băluțel.

De menționat că, potrivit unui articol publicat de Europa Liberă pe 9 februarie, foștii membri ai Guvernului condus de Iurie Leancă ar putea fi citați ca martori în procesul legat de concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, de la Judecătoria Buiucani. Printre aceștia, potrivit sursei citate, sunt președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean. Avocatul ex-premierului Iurie Leancă, Vladislav Roșca, a explicat că aceștia ar trebui să spună instanței dacă Leancă i-a determinat sau nu să voteze pentru concesionarea aeroportului. Detalii – AICI.

Amintim că Aeroportul Internațional Chișinău a trecut oficial în gestiunea statului începând cu 28 martie, curent, după ce în 2013 a fost luat în concesiune pentru o perioadă de 49 de ani. Președinta Sandu i-a acuzat de „furtul” aeroportului, prin „tranzacții mincinoase”, pe liderul ex-Partidului „ȘOR”, declarat între timp neconstituțional, fugarul Ilan Șor și fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Ca urmare a acestei scheme, timp de nouă ani, statul a pierdut venituri în valoare de 1,6 miliarde lei, susținea anterior șefa statului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: