Votat în lectură finală: 50% dintre produsele de pe raft din magazine trebuie să fie autohtone
Full Article 1 minutes read

Votat în lectură finală: 50% dintre produsele de pe raft din magazine trebuie să fie autohtone

Parlamentul a aprobat în lectura finală proiectul de lege care prevede noi condiții pentru desfășurarea comerțului interior. Potrivit acestuia, nu mai puțin de jumătate dintre produsele din magazine trebuie să fie fabricate/procesate în Moldova.

Proiectul de modificare a Legii cu privire la comerțul interior și Codului contravențional al Republicii Moldova stipulează stabilirea unei cote de raft, nu mai puțin de 50%, din lungimea lineară a raftului, destinată expunerii și vânzării produselor fabricate/procesate în Republica Moldova.

Totodată, prin prisma legislației altor state, se propune plafonarea reducerilor comerciale pentru produsele alimentare (nu mai mult de 10%) cu scopul balansării puterii de negociere a părților contractante.

Referitor la perioada de plată a facturilor, sunt stabilite mai multe termene în dependență de rotația de vânzare a produselor reieșind din termenul de valabilitate a acestora (data limită de consum / data durabilității minimale) – 7, 30 și 45 de zile calendaristice.

Proiectul a fost votat în lectura a doua, finală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: