Votat în lectură finală: debitorii nu vor putea fi evacuați din casă în perioada rece, dacă nu dispun de alte locuințe
Full Article 2 minutes read

Votat în lectură finală: debitorii nu vor putea fi evacuați din casă în perioada rece, dacă nu dispun de alte locuințe

Parlamentul a aprobat, în lectură finală, proiectul de lege prin care este interzisă evacuarea debitorilor din casă în perioada rece a anului, dacă aceștia nu dispun de o altă locuință corespunzătoare. Proiectul de lege a fost elaborat de administrația prezidențială.

În cadrul ședinței din 7 octombrie, a fost votat, în lectura a doua, Proiectul de modificare a Codului de executare al Republicii Moldova. Ca urmare, debitorii nu vor putea fi evacuați din casă în perioada rece a anului, dacă aceștia nu dispun de o altă locuință corespunzătoare unde s-ar putea muta, în timpul declarării stării de urgență, de asediu sau de război, precum și în cazul declarării stării de urgență în sănătate publică. Totodată, este extinsă lista bunurilor și veniturilor debitorilor, care nu pot fi urmărite.

Tot astăzi, a fost adoptat în lectură finală Proiectul de modificare a Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. Astfel, 56 de funcționari transferați în alte funcții, ca urmare a reorganizării unor ministere, vor beneficia de achitarea diferenței de salariu, în cazul în care acesta va fi mai mic decât salariul mediu lunar calculat până la transferare.

Documentele intră în vigoare la data publicării în ”Monitorul Oficial”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: