Votat în lectură finală. Șefii mai multor instituții publice, inclusiv ANRE, vor putea fi demiși în urma unei evaluări
Full Article 1 minutes read

Votat în lectură finală. Șefii mai multor instituții publice, inclusiv ANRE, vor putea fi demiși în urma unei evaluări

Conducătorii mai multor autorități publice aflate sub control parlamentar vor fi sancționați și vor putea fi demiși, în caz de executare necorespunzătoare a atribuțiilor delegate sau de exercitare defectuoasă a activității. Deputații au aprobat în lectura finală proiectul  de lege pentru modificarea unor acte normative, printre care Legea privind Comisia Națională a Pieței Financiare și Legea concurenței.

Autorii inițiativei legislative sunt un grup de deputați ai fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate”. Proiectul vizează Comisia Națională a Pieței Financiare, Consiliul Concurenței, Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor, Consiliul Audiovizualului, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Inițiativa prevede că Parlamentul, prin intermediul organelor de lucru, în special cel al comisiilor legislative, să poată analiza activitatea acestor instituții publice, iar în funcție de concluzii, să poată adopta anumite măsuri, inclusiv revocarea din funcție a conducătorilor.

Potrivit deputaților, acordarea dreptului Parlamentului de a revoca din funcție membrii autorităților publice autonome urmare a audierii rapoartelor anuale de activitate vine să responsabilizeze organele de conducere ale acestor autorități în fața Legislativului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: