Votat. Starea de urgență din Republica Moldova, prelungită cu 60 de zile
Full Article 2 minutes read

Votat. Starea de urgență din Republica Moldova, prelungită cu 60 de zile

Propunerea Guvernului privind prelungirea stării de urgență pe întreg teritoriul țării, începând cu data de 6 decembrie, a fost susținută cu votul a 55 de deputați, în cadrul ședinței Parlamentului de joi, 1 decembrie 2022. 

Votat. Starea de urgență din Republica Moldova, prelungită cu 60 de zile

Premierul Natalia Gavrilița susține că este nevoie de prelungirea stării de urgență în continuare, drept instrument de decizie pentru a avea grijă de oamenii noștri.

„Bombardamentele barbare din 15 și 23 noiembrie îndreptate asupra infrastructurii energetice civile din Ucraina au provocat deconectări masive în sistemul electroenergetic al Republicii Moldova, punând în pericol siguranța cetățenilor noștri. A fost nevoie de eforturi majore pentru reluarea alimentării cu energie electrică, timp în care oamenii au stat în beznă, transportul public a fost paralizat, rețelele de telefonie mobilă au căzut, iar în unele cazuri chiar și proceduri medicale au fost întrerupte. Cu regret, există indicii foarte temeinice că asemenea evenimente se vor repeta pe parcursul iernii curente”, a declarat Gavrilița.

Amintim că pe 30 noiembrie hohotărâre în acest sens a fost aprobată de cabinetul de miniștri.

Ultima dată, Parlamentul a votat prelungirea stării de urgență cu 60 de zile, începând cu data de 7 octombrie. De la tribuna Parlamentului, prim-ministra și-a argumentat solicitarea făcând referire la evoluțiile situației din regiune, condiționate de desfășurarea războiului din Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: