Vremea se încălzește simțitor: Termometrele vor indica până la 16°C, în weekend
Full Article 1 minutes read

Vremea se încălzește simțitor: Termometrele vor indica până la 16°C, în weekend

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) prognozează vreme caldă și ploi slabe, în acest weekend. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor urca până la 16 grade Celsius. Minimele termice vor indica -5°C.

Meteorologii prognozează vreme caldă în următoarele două zile, din cauza unui val de aer cald care va traversa țara noastră. Luni temperaturile vor scădea din nou la valori termice normale.

„Noaptea ce urmează teritoriul țării va fi traversat de un front atmosferic ce ne aduce izolat precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. Condițiile de ceață în timpul nopții se mențin doar sâmbătă. Vântul va sufla din direcție variabilă slab la moderat” – anunță SHS.

Potrivit sursei citate, temperaturile minime noaptea vor fi neomogene tot intervalul:

  • sâmbătă vor fi între 0..+5°C, la sud +6..+10°C;
  • duminică +6..+9°C, iar la nord 0..+5°C;
  • luni acestea vor scădea până la -5°C.

Temperaturile maxime ziua, vor fi următoarele:

  • sâmbătă în cea mai mare parte a țării vor oscila între 11..+16°C, la nord maxim până la +10°C;
  • duminică în fond +3..+8°C, iar la sud până la +14°C;
  • luni acestea vor oscila între 0..+5°С.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: