Zaharova a comentat vandalizarea Ambasadei Rusiei din Moldova: „Au luat exemplu de la tovarășii lor mai mari”
Full Article 2 minutes read

Zaharova a comentat vandalizarea Ambasadei Rusiei din Moldova: „Au luat exemplu de la tovarășii lor mai mari”

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova a comentat incidentul de la Ambasada Rusiei din Republica Moldova. Aceasta a criticat felul cum au reacționat forțele de ordine de la Chișinău în urma vandalizării sediului misiunii diplomatice. 

Răufăcătorul a tras focuri de artificii spre misiunea noastră diplomatică. Angajații aflați pe teritoriul acesteia și membrii familiilor acestora nu au avut de suferit. Au fost provocate daune clădirii ambasadei. Toate aceste acțiuni au avut loc cu complicitatea directă a carabinierilor moldoveni. Aceștia nu au dejucat la timp acțiunile atacatorului. Angajații MAI au ajuns la fața locului abia peste o oră. SIS-ul nu a reacționat în niciun fel”, a declarat Zaharova în cadrul unei conferințe de presă.

Ambasada Federației Ruse a transmis o notă de protest după acest incident, prin care solicită cercetarea celor întâmplate, tragerea la răspundere a celor vinovați și neadmiterea, pe viitor, a unor astfel de situații.

„Sperăm că vom fi auziți. Dar se pare că cei de acolo iau exemplu de la tovarășii lor mai mari. Pentru că astfel de acțiuni față de Ambasadele noastre au loc în SUA, Canada, țările UE”, a mai spus Zaharova.

***

Potrivit poliției, în seara de 7 octombrie, un bărbat din Rusia a comis mai multe acte de huliganism în apropierea ambasadei Rusiei. Acesta a scris pe poartă cu vopsea, a aprins focuri de artificii în apropierea clădirii și a atârnat pe poartă o bucată de fier vechi, precum și un drapel alb-albastru. Apoi bărbatul a urcat pe gardul ambasadei. Contravenientul nu a răspuns solicitărilor carabinierilor de a coborî, dar ulterior a fost coborât și reținut.

Reţinutul era Aleksandr Kudaşov, în vârstă de 40 de ani. El a anunţat acest lucru după ce a fost eliberat de la poliție în baza unui angajament scris de a nu părăsi țara, notează Infotag.

Dacă vă întrebaţi cumva ce nebun este acesta care a scris adevărul pe porțile ambasadei ruse „PUTIN – UCIGAŞ”, a arborat un steag alb-albastru-alb și a tras în consulat, atunci nu-ți măcina creierul, am fost eu” – a scris Kudaşov pe pagina sa de Facebook, menționând că poliția a deschis un dosar de „vandalism” împotriva lui.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: