Zaharova critică, din nou, acțiunile Chișinăului: „O încălcare flagrantă a dreptului la libertate”
Full Article 2 minutes read

Zaharova critică, din nou, acțiunile Chișinăului: „O încălcare flagrantă a dreptului la libertate”

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a lansat noi acuzații dure la adresa autorităților de la Chișinău, după ce Comisia pentru Situații de Urgență a decis suspendarea licenței de emisie a șase posturi de televiziune. Zaharova a declarat, într-un comunicat de presă emis pe 17 decembrie că autoritățile Republicii Moldova „țin cursul spre distrugerea oricărei forme de disidență din țară, folosind metodele cenzurii totalitare”.

Maria Zaharova din nou și-a exprimat îngrijorarea pentru drepturilor vorbitorilor de limbă rusă din Republica Moldova care, în opinia sa, ar fi lipsiți în acest fel de „ultimele surse de știri din țară în limba lor preferată”.

„Prin acest pas, oficialii de la Chișinău, ascunzându-se în spatele unei preocupări imaginare de a-și proteja cetățenii de interpretările „insuficient de corecte” ale evenimentelor care au loc în Moldova și în lume, privează în mod deliberat milioane de locuitori vorbitori de limbă rusă de ultimele surse din țară de conținut de știri în limba lor preferată. Sute de jurnalişti îşi vor pierde brusc locurile de muncă din cauza voinţei politicienilor care joacă rolul de cenzori”, a comentat Zaharova.

În acest context, ea a transmis că Rusia consideră decizia CSE drept „un act de cenzură politică fără precedent”, un „ultraj asupra principiului pluralismului media” și „o încălcare flagrantă a dreptului la libertatea de acces la informație”.

Mai mult, ea a calificat decizia CSE și drept o încălcare „a drepturilor minorităților naționale”.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a solicitat, la rândul său, ca organizațiile internaționale să dea o apreciere a deciziei CSE și să ia „toate măsurile adecvate pentru a remedia această situație inacceptabilă”.

Amintim că șase posturi de televiziune din Republica Moldova sunt private de licență de emisie pe durata stării de urgență. O decizie în acest sens a fost luată de către Comisie Situații Excepționale (CSE) pe 16 decembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: