Zboruri directe din Moldova spre orice aeroport din Marea Britanie. Acord semnat la Londra
Full Article 2 minutes read

Zboruri directe din Moldova spre orice aeroport din Marea Britanie. Acord semnat la Londra

Republica Moldova și Marea Britanie au semnat un acord privind serviciile aeriene. Documentul a fost semnat de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, Andrei Spînu și secretarul britanic pentru transport, Mark Harper luni, 22 ianuarie, la Londra, anunță Ambasada Marii Britanii la Chișinău.

Potrivit sursei citate, acordul reprezintă un cadru juridic bilateral cu standarde înalte care reglementează serviciile de transport avia și stimulează dezvoltarea traficului aerian între cele două țări. Mai exact, acordul va permite tuturor companiilor aeriene din Marea Britanie și Republica Moldova să opereze zboruri directe între orice aeroport din Marea Britanie și Republica Moldova. Documentul a fost elaborat drept urmare a ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, păstrând conectivitatea și sprijinind dezvoltarea reciproc avantajoasă a relațiilor comerciale și economice dintre aceste două țări.

În cadrul întrevederii cu omologul său din Republica Moldova, Mark Harper a declarat că acordul semnat va oferi alegere și calitate consumatorilor și afacerilor britanice, ceea ce va facilita comerțul, turismul și va genera noi oportunități pentru business.

„Sectorul aviației din Marea Britanie este unul dintre cele mai competitive la nivel global, astfel că este minunat să semnăm un Acord privind serviciile aeriene cu partenerii noștri din Republica Moldova. Acest lucru ne va permite să creștem oportunitățile comerciale cu un partener important și să întărim economia ambelor state”, a spus secretarul britanic pentru transport, Mark Harper.

Zboruri directe din Moldova spre orice aeroport din Marea Britanie. Acord semnat la Londra

Mark Harper și Andrei Spînu

Potrivit sursei citate, acordul bilateral privind serviciile aeriene aduce beneficii reciproce și prevede concurență loială între părți, ceea ce permite companiilor aeriene să determine frecvența și capacitatea transportului aerian internațional pe care îl oferă, și, eventual, să sporească numărul de zboruri dintre Marea Britanie și Republica Moldova. De asemenea, precizează diplomația britanică din Moldova, acordul acoperă alte subiecte precum taxele, impozitele, drepturile pasagerilor, siguranța și securitatea. Ambele țări au convenit să sprijine necesitatea de a proteja mediul prin promovarea dezvoltării durabile a sectorului aviației.

„Marea Britanie este mândră să promoveze conexiuni aviatice moderne cu Republica Moldova și să ajute consumatorii să acceseze servicii mai eficiente și mai accesibile. Acest lucru face ca relația bilaterală dintre țările noastre să fie mai puternică”, se mai menționează în comunicatul citat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: