ZdG: Natalia Gavrilița locuiește într-o casă cu două niveluri. Imobilul nu se regăsește în declaraţiile sale de avere și interese personale
Full Article 2 minutes read

ZdG: Natalia Gavrilița locuiește într-o casă cu două niveluri. Imobilul nu se regăsește în declaraţiile sale de avere și interese personale

Natalia Gavrilița, noua prim-ministră a Republicii Moldova, locuiește într-o casă cu două niveluri, situată în sectorul Centru al capitalei. Imobilul nu se regăsește în declaraţiile sale de avere și interese personale din ultimii ani, acesta aparținând părinților săi, informează ZdG.

Potrivit sursei citate, casa a fost construită de părinții actualei prim-ministre în perioada 2001-2005, procesul-verbal de recepție fiind semnat în luna septembrie 2005. Soții Catrinescu au procurat terenul în anul 2001.

ZdG notează că Natalia Gavrilița a depus ultima dată o declarație de avere și interese în campania electorală pentru alegerile din iulie curent. În acel document, Gavrilița nu a indicat bunul imobil în care locuiește, la fel cum nu l-a declarat nici în cea mai recentă declarație de avere și interese depusă la Autoritatea Națională de Integritate, în decembrie 2019, la scurt timp după demisia Guvernului Sandu și plecarea ei din funcția de ministră a Finanțelor.

Nici Vladimir Gavrilița, soțul prim-ministrei, nu a indicat bunul imobil în care locuiește în cea mai recentă declarație de avere și interese depusă, care datează din luna februarie 2021. Vladimir Gavrilița a depus declarația de avere la demisia din funcția de consilier în Cabinetul președintelui fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate din Parlament.

ZdG: Natalia Gavrilița locuiește într-o casă cu două niveluri. Imobilul nu se regăsește în declaraţiile sale de avere și interese personale

ZdG

Natalia Gavrilița, prin intermediul Anastasiei Taburceanu, purtătoarea sa de cuvânt, a declarat că bunul imobil în care locuiește din iunie 2019 nu a fost declarat pentru că „regimul de declarare pentru situația specifică, când persoana nu este nici beneficiar efectiv, nici nu deține bunul în temeiul unui act juridic, nu este reglementat expres”.

ZdG mai notează că legea obligă funcționarii să declare, inclusiv bunurile imobile în care locuiesc, chiar dacă nu au drept de proprietate asupra lor.

Menționăm că Natalia Gavrilița și soțul său dețin în proprietate un apartament de 52 de metri pătrați cumpărat în 1997 cu circa 275 de mii de lei. Soții Gavrilița mai declară un automobil Lexus fabricat în 2009, procurat în 2014 cu 17 mii de euro și un automobil Subaru, la fel din 2009, procurat în 2018 cu 3,5 mii de euro. Familia Gavrilița păstrează în trei conturi bancare aproximativ 370 de mii de lei.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: