Zdob şi Zdub și Frații Advahov vor evolua astăzi în prima semifinală la Eurovision. Cu ce țări vor concura
Full Article 2 minutes read

Zdob şi Zdub și Frații Advahov vor evolua astăzi în prima semifinală la Eurovision. Cu ce țări vor concura

Pe 10 mai are loc prima etapă a celei de-a 66-a ediţii a concursului Eurovision Song Contest 2022. 17 ţări vor concura la Torino în prima semifinală, printre care și Republica Moldova. 

Cele 17 ţări care vor urca pe scenă în semifinala de marţi seară sunt: Albania, Letonia, Elveţia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Lituania, Regatul Ţărilor de Jos, Norvegia, Portugalia, Danemarca, Armenia, Austria, Croaţia, Islanda şi Grecia.

În prima parte a semifinalei din 10 mai vor evolua: Albania, Letonia, Elveţia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Lituania, Regatul Țărilor de Jos.

În cea de-a doua parte a semifinalei de astăzi vor urca pe scenă artiștii din Norvegia, Portugalia, Danemarca, Armenia, Austria, Croația, Islanda și Grecia.

Republica Moldova va fi reprezentată la Eurovision de formația Zdob și Zdub și frații Advahov cu piesa „Trenulețul”. Artiștii moldoveni sunt cu numărul 9 în program.

Anul acesta, la Eurovision, 17 țări concurează în prima semifinală, iar 18 ţări în cea de-a doua semifinală, pe 12 mai.

În a doua semifinală participă: Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia şi Irlanda.

Finala Eurovision va avea loc pe 14 mai.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: