Zeci de mii de morți. Jurnaliștii ruși de investigație au calculat pierderile armatei ruse în Ucraina
Full Article 2 minutes read

Zeci de mii de morți. Jurnaliștii ruși de investigație au calculat pierderile armatei ruse în Ucraina

Mediazona și Meduza au calculat pierderile Rusiei în război. Potrivit publicațiilor, Federația Rusă a pierdut până la sfârșitul lunii mai 2023 aproximativ 47 de mii de bărbați. 

Mediazona a publicat un material în care menționează că date exacte despre pierderile armatei ruse în timpul invaziei Ucrainei nimeni nu are, cu excepția autorităților.

Împreună cu Meduza și profesorul de învățare automată la Universitatea din Tübingen și cercetător al mortalității în exces Dmitri Kobak am găsit o modalitate de a estima pierderile rusești, folosind pentru aceasta doar datele publice – registrul cazurilor de moștenire și statisticile de la Rosstat”, au declarat reprezentanții Mediazona

În acest fel, potrivit sursei, până la sfârșitul lunii mai 2023 au murit în război aproximativ 47 de mii de bărbați cu vârsta sub 50 de ani.

Acesta este numărul cetățenilor ruși morți – nu putem estima pierderile autoproclamatelor LNR și DNR în acest studiu”, a comunicat sursa.

Prin urmare, publicația a oferit detalii despre cum a fost efectuat studiul.

În Rusia există un registru deschis al cazurilor de moștenire. Cazurile sunt deschise de notari, atunci când proprietățile moștenite sunt supuse înregistrării de stat, de exemplu: apartamente, mașini, terenuri, etc. Cu toate acestea, nu fiecare decedat intră în registru – nu toată lumea are ceva de lăsat rudelor. 

În 2022 și 2033, numărul cazurilor de moștenire în privința bărbaților a crescut brusc. Dacă să știi cât de des sunt deschise cazuri de moștenire pe numele morților dintr-o anumită grupă de vârstă, această creștere poate fi folosită pentru a stabili numărul real al celor care au murit în război”, a menționat publicația.

Potrivit calculelor publicațiilor, în 2022 în război au murit aproximativ 25 de mii de bărbați ruși cu vârsta sub 50 de ani, iar până la 27 mai 2023 – deja aproximativ 47 de mii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: