Ziarele electorale ale lui Igor Dodon sunt tipărite la o editură de stat. Deputați PAS, la fața locului (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

Ziarele electorale ale lui Igor Dodon sunt tipărite la o editură de stat. Deputați PAS, la fața locului (VIDEO)

Deputaților PAS li s-a spus că candidatul independent Igor Dodon tipărește ziare electorale la tipografia de stat Universul. Deputații PAS Igor Grosu și Oazu Nantoi, care au ajuns la tipografie, au găsit acolo mai multe dube cu ziare. Potrivit parlamentarilor, Dodon folosește resurse administrative în campania sa.

UPDATE 15:20 Deputații PAS intenționează să depună o plângere împotriva candidatului la președinție Igor Dodon. Potrivit deputaților, aceștia au numărat ziarele și au aflat că numărul lor este cu câteva zeci de mii mai mare decât tirajul indicat pe ziare. Deputatul Lilian Carp a spus că acest lucru îl amenință pe Dodon cu excluderea din cursa electorală.

UPDATE 13:30 Reprezentanții lui Igor Dodon au ajuns la fața locului. Deputatul Vlad Batrîncea i-a acuzat pe parlamentari și pe cei prezenți, de încălcarea ordinii publice. Potrivit lui Batrîncea, totul este legal din partea reprezentanților lui Dodon.

În timpul discuțiilor cu reporterul NM, deputatul partidului Acțiune și Solidaritate, Oazu Nantoi, a spus că au aflat de la susținătorii lor că la tipografia de stat sunt ziare în sprijinul lui Igor Dodon.

„Aici pe aceste ziare este scris că ar fi fost tipărite în Edit Tipar Grup cu un tiraj de 55 de mii de exemplare și ar fi fost plătite din fondul electoral al lui Igor Dodon. Intrarea în tipografie este închisă, intrarea în depozit este închisă. Alergăm aici cu Igor Grosu, jurnaliștii stau în picioare”, a spus Nantoi.

Potrivit acestuia, deputații vor să verifice legalitatea acestei campanii.

„Nu insistăm pe nimic, dar vrem să verificăm legalitatea faptului că ziarul a fost publicat într-un astfel de tiraj și dacă a fost cu adevărat plătit din fondul Dodon”, a explicat deputatul.

El a adăugat, de asemenea, că susținătorii partidului i-au spus că compania de stat Poșta Moldovei ar fi impus poștașii să distribuie aceste ziare.

Poliția a ajuns la fața locului, a sigilat și a reținut două autoutilitare cu ziare. Polițiștilor li s-a permis să intre în depozitul tipografiei. În depozit și în tipografie, au găsit stive de ziare deja tipărite. Potrivit lui Oazu Nantoi, când au intrat pentru prima oară în depozitul tipografiei, mai erau multe stive de ziare electorale ale lui Dodon. Cu toate acestea, atunci angajații tipografiei nu au lăsat pe nimeni să intre în depozit timp de câteva ore. În acest timp, potrivit lui Nantoi, muncitorii au reușit să elimine majoritatea ziarelor.

Deputații au descoperit că tipografia tipărea ziare proaspete, ceea ce indica faptul că acestea erau tipărite în tipografia privată Edit Tipar Grup.

Directorul tipografiei Corneliu Mazur s-a apropiat de deputați și presă. El a precizat că cealaltă tipografie nu a avut timp să tipărească totul, așa că li s-a cerut să ajute.

NM nu a putut contacta până acum secretarul de presă al lui Dodon.

Știrea este în curs de actualizare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: