Ziua internațională a mediului: Angajați ai Agenției „Moldsilva” și întreprinderilor silvice, apreciați cu medalia „Meritul Civic”
Full Article 2 minutes read

Ziua internațională a mediului: Angajați ai Agenției „Moldsilva” și întreprinderilor silvice, apreciați cu medalia „Meritul Civic”

Președinta Maia Sandu a conferit, pe 5 iunie, la șaptesprezece angajați „Moldsilva” și întreprinderilor silvice medalia „Meritul Civic”. Distincțiile le-au fost conferite pentru contribuția adusă la protejarea naturii. Șefa statului a înmânat deja distincțiile persoanelor vizate. Evenimentul are loc în contextul în care astăzi este marcată Ziua internațională a mediului. 

Cu ocazia Zilei internaționale a mediului, președinta Sandu a venit cu un mesaj pe rețelele de socializare.

De Ziua internațională a mediului, e bine să conștientizăm și să atragem atenția asupra lucrurilor importante. Un mediu sănătos nu este un lux, este o necesitate vitală și avem consens la nivel de societate că trebuie să creștem suprafețele împădurite. Pădurile înseamnă sănătatea pământului, apei, aerului și sănătatea cetățenilor noștri. Le mulțumesc celor peste 6000 de persoane care au participat la campania de împădurire din această primăvară și tuturor celor din anul precedent – silvicultori, muncitori, voluntari, reprezentanți ai comunității ecologiste, tuturor cetățenilor care au grijă de natură. (…) În 2023 am reușit să plantăm 7 mii de hectare de pădure, mult mai mult decât în trecut și sper să continuăm cu ritmuri accelerate. Ne-am propus să plantăm 145 de mii ha în următorii 10 ani! Să plantăm păduri și să avem grijă de păduri!”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebok.

 

De asemenea, 17 angajați ai „Agenției Moldsilva” și întreprinderilor silvice au fost apreciați cu medalia „Meritul Civic”. Un decret care prevede acest lucru a fost semnat de șefa statului pe 5 iunie.

Președinta Sandu le-a înmânat deja disctincțiile, precizând că este un semn de „recunoștință” pentru contribuția pe care au avut-o la protejarea naturii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: