102 elevi și 163 de profesori, infectați cu COVID-19. Care este situația în grădinițe?
Full Article 2 minutes read

102 elevi și 163 de profesori, infectați cu COVID-19. Care este situația în grădinițe?

Nicio instituție de învățământ general din țară nu activează la distanță din cauza carantinei la moment. Despre aceasta a anunțat ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Potrivit autorităților, șapte clase se află în autoizolare iar numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 102.

La moment 1 114 elevi sunt plasați în regim de autoizolare. Din numărul profesorilor, 163 au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus și 86 se află în izolare.

Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 63 de persoane, iar alte 23 se află în autoizolare.

În grădinițele din țară, în prezent, 4 instituții și 14 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 4, iar alți 603 de copii se află în autoizolare. 71 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, în autoizolare se află 63 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 67 de persoane, iar alte 50se află în autoizolare.

Potrivit celui mai recent bilanț, în Republica Moldova au fost confirmate aproape 153 de mii de infectări cu noul coronavirus. De asemenea, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate peste 3,2 mii de decese.

Amintim că primele doze de vaccin împotriva coronavirusului ar putea ajunge în Republica Moldova până la sfârșitul lunii curente. Informația a fost prezentată de către secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) Tatiana Zatîc, pe 11 ianuarie. Imunizarea ar putea începe în februarie. Aceasta va fi voluntară și gratuită.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: