12 au vrut, 2 au trecut: Petru Macovei și Valeriu Pașa s-ar putea alătura echipei Anei Revenco, în lupta cu dezinformarea

Directorul Asociației Presei Independente (API), Petru Macovei, și expertul WatchDog, Valeriu Pașa, ar putea fi numiți în funcția de membru al Consiliului Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării – instituție creată la inițiativa președintei Maia Sandu și condusă de fosta ministră de Interne Ana Revenco. Candidaturile acestora au fost selectate urmare a unui concurs public, organizat de Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, anunță Legislativul într-un comunicat emis pe 20 decembrie.

Potrivit sursei citate, în total, 21 de persoane și-au exprimat interesul pentru participare la concurs. 12 persoane au depus dosarele de participare. În urma examinării acestora, șapte candidați au fost admiși la interviu. Este vorba de Andrei Andrievski, Marcel Deleu, Petru Macovei, Dmitri Moruz, Valeriu Pașa, Dorin Pînzaru și Sergiu Scobioală.

Parlamentul anunță că candidaturile lui Valeriu Pașa și Petru Macovei au fost votate  de majoritatea membrilor aleși ai Comisiei. Potrivit regulamentului, acești candidați vor fi propuși plenului Parlamentului pentru a fi numiți în funcția de membru al Consiliului Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării.

***

Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării a fost creat în luna iulie a acestui an. Instituția are misiunea de a consolida și îmbunătăți eforturile interinstituționale în lupta împotriva dezinformării, manipulării informațiilor și împotriva acțiunilor coordonate de răspândire a mesajelor, narațiunilor, comunicărilor care prezintă pericol sau pot periclita realizarea intereselor naționale. Centrul își desfășoară activitatea în vederea promovării intereselor naționale, inclusiv a menținerii păcii, consolidării democratice, coeziunii sociale, aderării la Uniunea Europeană. Consiliul Centrului este constituit din 11 membri. Doi dintre ei, reprezentanți ai societății civile, sunt selectați prin concurs de Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a Parlamentului și sunt confirmați de Parlament.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Recean, în dialog cu activiști, antreprenori și tineri din Găgăuzia și Taraclia: „Unitatea e puterea noastră”

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu mai mulți activiști civici, antreprenori, tineri, dar și reprezentanți ai sectoarelor de educație, cultură și mass-media din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Potrivit unui comunicat al Executivului, discuțiile s-au concentrat pe importanța implicării minorităților naționale în procesele de luare a deciziilor.

Dorin Recean a evidențiat faptul că în sudul țării se investește activ, în special, în infrastructură. Printre cele mai mari proiecte se numără construcția drumului de ocolire Vulcănești, un proiect de 28 de milioane de euro, susținut din fonduri europene. Totodată, în UTA Găgăuzia, sunt în desfășurare 15 proiecte finanțate prin programul guvernamental „Satul European”, în valoare totală de 73 de milioane de lei.

De asemenea, premierul a menționat lansarea programului de formare profesională pentru cadrele didactice care predau limba găgăuză în grădinițele din autonomie. Programul este organizat de Universitatea de Stat din Comrat, sub egida Ministerului Educației, și este destinat pentru 74 de cadre didactice din 56 de grădinițe din autonomie. 

Tinerii prezenți la întrevedere au abordat subiecte privind integrarea europeană și măsurile de combatere a dezinformării.

„Unitatea e puterea noastră și doar împreună vom reuși să dezvoltăm comunitățile locale și să asigurăm un nivel de trai mai bun”, a precizat șeful Guvernului. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: