14 tineri șomeri vor primi subvenții pentru a-și începe propria afacere. Cum poți aplica?
Full Article 2 minutes read

14 tineri șomeri vor primi subvenții pentru a-și începe propria afacere. Cum poți aplica?

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a anunțat pe 8 decembrie că este pregătită să ajute 14 șomeri să își inițieze propriile afaceri. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va selecta 14 proiecte, care vor fi subvenționate pentru începerea unei afaceri.

Ministerul a precizat că noul program de asistență se aplică numai anumitor categorii de cetățeni – tineri, cei care au dificultăți în găsirea unui loc de muncă din cauza calificărilor reduse, persoanelor cu dizabilități și emigranților care s-au întors în țară.

Agenția este, de asemenea, gata să susțină 14 proiecte de afaceri tinerilor care trăiesc în zonele rurale, datorită cărora vor apărea noi locuri de muncă.

„Aceste măsuri vizează sprijinirea șomerilor și a celor care angajează oameni la lucru. Aceste două proiecte vor contribui la reducerea ratei șomajului, în special în rândul reprezentanților grupurilor vulnerabile ale populației ”, a declarat directorul agenției Raisa Dogotaru.

Ministerul a anunțat că cei care doresc să aplice pot apela numărul gratuit 0 8000 1000 sau contacta cel mai apropiat birou al agenției pentru a afla detaliile.

Potrivit agenției de ocupare a forței de muncă, în noiembrie au fost înregistrați în Moldova aproximativ 24 de mii de șomeri. Aceasta este cu aproximativ 10 mii mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: