25 de frigidere de laborator și 12 distilatoare de apă au fost livrate de OMS și USAID. Valoarea donației este de 60 de mii de dolari
Full Article 50 second read

25 de frigidere de laborator și 12 distilatoare de apă au fost livrate de OMS și USAID. Valoarea donației este de 60 de mii de dolari

25 de frigidere de laborator și 12 distilatoare de apă au fost procurate și livrate Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Acțiunea face parte din activitățile comune ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și USAID, ca parte a asistenței umanitare și răspuns la pandemia COVID-19.

Potrivit Ministerului Sănătății, echipamentele vor fi distribuite tuturor Centrelor de Sănătate Publică teritoriale: CSP Chișinău, CSP Orhei, CSP Soroca, CSP Edineț, CSP Căușeni, CSP Ungheni, CSP Cahul, CSP Comrat, CSP Hâncești, CSP Bălți.

Frigiderele moderne de laborator vor permite păstrarea în condiții sigure a probelor biologice colectate pentru testarea la COVID-19, inclusiv altor probe de laborator, precum și a reactivelor pentru tehnicile de biologie moleculară. Distilatoarele pentru purificarea apei din apeductul centralizat vor asigura calitatea apei la reconstituirea reactivilor și vor asigura procedurilor de laborator conform cerințelor.

Menționăm că valoarea donației este de 60 de mii de dolari.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: