Șoferul camionului care transporta 1,5 mln euro va apărea în fața judecătorilor. Urmărirea penală a fost finalizată
Full Article 2 minutes read

Șoferul camionului care transporta 1,5 mln euro va apărea în fața judecătorilor. Urmărirea penală a fost finalizată

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a terminat urmărirea penală și a trimis în instanța de judecată dosarul penal de învinuire a șoferului autocamionului care a încercat să introducă ilegal în țară, la 18 aprilie 2020, suma de peste 1,5 milioane euro.

Potrivit unui comunicat publicat pe 3 iunie, bărbatul are vârsta de 36 de ani și este domiciliat în municipiul Chișinău. Acestuia i se incriminează tentativa de contrabandă, comisă în calitate de autor. Așa cum fapta a fost comisă la punctul vamal Leușeni, conform competenței teritoriale, procurorii au trimis dosarul spre examinare Judecătoriei Hâncești, sediul central.

În ceea ce privește beneficiarul și organizatorul schemei de contrabandă, dosarul penal a fost disjuns într-o procedură separată, iar investigațiile continuă, de comun cu Serviciul Vamal.

Potrivit oamenilor legii, pe lângă faptul că nu a declarat banii, învinuitul nu a declarat nici alte bunuri transportate – utilaj tehnic (ștanțe și cuțite pentru ștanțe) folosit la tăierea hârtiei și cartonului. Astfel, suma totală a tentativei de contrabandă, la care se adaugă camionul (cap-tractorul) sechestrat, depășește 1 650 mii EUR.

În cazul în care în instanța de judecată va fi demonstrată vinovăția bărbatului, care în prezent se află în arest la domiciliu,  acesta riscă pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 3 la 10 ani, inclusiv cu confiscarea bunurilor în folosul statului.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: