3335 de profesori vor fi instruiți în cadrul programul național de alfabetizare digitală a cadrelor didactice din învățământul general
Full Article 2 minutes read

3335 de profesori vor fi instruiți în cadrul programul național de alfabetizare digitală a cadrelor didactice din învățământul general

Ministerul Educației a lansat programul național de alfabetizare digitală a cadrelor didactice din învățământul general. Despre acest lucru a anunțat ministrul Igor Șarov, în cadrul unui briefing de presă.

x

Scopul programului este să asigure dezvoltarea competențelor digitale a cadrelor didactice din învățământul general, pentru a le oferi acestora noi oportunități de dezvoltare profesională, precum și a asigura continuitatea procesului educațional în cazul trecerii la învățământului online.

În prima etapă de implementare a programului, care se va desfășura în perioada 13-22 iulie, 4 formatori naționali ai Centrului Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” vor instrui online 35 de formatori regionali. Aceștia vor începe de la noțiuni generale privind structura și sistemul de operare al calculatorului, elaborarea prezentărilor electronice și gestionarea documentelor digitale, la navigarea pe internet și comunicarea în spațiul virtual, dar și inițierea în aplicațiile educaționale oferite de Google.

La etapa următoare, cei 35 de formatori regionali vor instrui alți 273 de formatori locali, care urmând instruirea în format cascadă vor livra seminare practice pentru 3335 profesori care au cunoștințe de nivel scăzut în domeniu.

Programul va fi desfășurat pe durata perioadei estivale în cadrul a 220 instituții de învățământ din toată țara.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: