59 de cazuri noi de COVID-19 în România. Bilanțul celor infectați ajunge la 367 de persoane
Full Article 2 minutes read

59 de cazuri noi de COVID-19 în România. Bilanțul celor infectați ajunge la 367 de persoane

În România au mai fost confirmate 59 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19. Astfel, bilanțul celor infectați ajunge la 367 de persoane, transmite Digi24.

Sursa citată informează că pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între un an și 74 de ani. De asemenea, dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate și externate (36 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4 207 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID -19. Alte 55 198 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Totodată, au fost întocmite 117 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Poliția a aplicat 329 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: