8 milioane de hectare pârjolite de foc. Australia va cheltui 1,4 mlrd de dolari pentru înlăturarea consecințelor incendiilor de vegetație
Full Article 50 second read

8 milioane de hectare pârjolite de foc. Australia va cheltui 1,4 mlrd de dolari pentru înlăturarea consecințelor incendiilor de vegetație

Autoritățile din Australia vor aloca aproximativ 1,4 miliarde de dolari pentru înlăturarea consecințelor incendiilor devastatoare de vegetație care au curpins țara din noiembrie. Potrivit agenției Reuters, lucrările de reabilitare vor dura circa doi ani. Suprafața afectată de foc constituie, în prezent, peste 8 milioane de hectare și este aproximativ cu cea a Austriei.

„Ne concetrăm asupra cheltuielilor necesare pentru refacerea vieților oamenilor”, a menționat premierul australian, Scott Morrison. Acesta nu exclude că banii nu vor acoperi toate necesitățile și va fi nevoie de resurse suplimentare.

Incendile au cuprins sud-vestul coastei Australiei iar bilanțul morților a ajuns la 25 de oameni. Focul devastator și fumul pe care l-a provocat poate fi observat deja chiar și din cosmos.

În același timp, în Australia se mențin temperaturile înalte ale aerului, care ajuns la 40 de grade Celsius, în condiții de umididate scăzută. Acestea sunt considerate principalele cauze ale producerii și extinderii incendiilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: