Fostul șef al SPPS Iaroslav Martin, pus sub învinuire de procurori: este acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu
Full Article 2 minutes read

Fostul șef al SPPS Iaroslav Martin, pus sub învinuire de procurori: este acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu

Fostul șef al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), Iaroslav Martin, a fost pus sub învinuire de procurorii anticorupție într-un dosar penal pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. Informația a fost confirmată pentru NM de către Mariana Cherpec, reprezentanta Procuraturii Generale. 

Cherpec a declarat că fostul șef al SPPS a fost pus sub învinuire de procurori la data de 23 decembrie 2021.

„Fostul șef al SPPS a fost pus sub învinuire de către procurorii anticorupție la 23.12.2021 fiind învinuit de săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 328 al.3 din Codul penal, depășirea atribuțiilor de serviciu”, a declarat Cherpec, pentru NM.

Amintim că, anterior, fostul șef al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Iaroslav Martin, a depus o cerere de chemare în instanța de judecată, împotriva președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. Acesta solicita anularea decretului în baza căruia a fost demis din funcția de director al SPPS. Purtătoarea de cuvânt a șefei statului, Sorina Ștefârță, a precizat că instituția prezidențială a recepționat cererea de chemare în judecată și va urma toate procedurile legale în acest sens.

Menționăm că Iaroslav Martin a devenit director al SPPS pe 25 iunie 2019, în urma unui decret semnat de fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Pe 30 decembrie 2020, șefa statului, Maia Sandu, a semnat decretul prin care Iaroslav Martin a fost revocat din funcția de șef al SPPS.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: