„A arătat lumii că este o țară mică, cu o inimă mare”. Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, felicită Moldova
Full Article 2 minutes read

„A arătat lumii că este o țară mică, cu o inimă mare”. Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, felicită Moldova

Secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii (SUA), Antony Blinken, a felicitat Republica Moldova cu ocazia celei de-a 31-a aniversări a Independenței. Înaltul demnitar de stat a apreciat „forța și rezistența” poporului Republicii Moldova și a reconfirmat sprijinul SUA în vederea protejării suveranității și integrității teritoriale a Moldovei.

„Această Zi a Independenței este deosebit de semnificativă, deoarece Moldova își demonstrează puterea și rezistența în primirea și sprijinirea a sute de mii de refugiați forțați să fugă de invazia brutală a Rusiei în Ucraina. Moldova a arătat lumii că este o țară mică, cu o inimă mare”, se arată în mesajul secretarului de stat al SUA.

Blinken a reconfirmat sprijinul SUA în eforturile Moldovei de a-și proteja suveranitatea și integritatea teritorială. Totodată, înaltul demnitar american a reiterat sprijinul SUA pentru conducerea de la Chișinău în lupta împotriva corupției prosperarea economiei.

„SUA sprijină poporul Republicii Moldova în eforturile sale de a rezista influenței străine din partea actorilor care încearcă să interfereze în integrarea europeană a Moldovei. (…) Felicit Republica Moldova pentru progresul și hotărârea sa. Așteptăm cu nerăbdare să ne consolidăm în continuare relația bilaterală, înrădăcinată în valorile noastre democratice comune”, a mai declarat Blinken.

Republica Moldova marchează astăzi, 27 august, 31 de ani de Independență. Ziua va fi marcată la Chișinău printr-o serie de evenimente, între ele – fanfară și concerte. Mai multe detalii poți vedea AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: