„A arătat lumii că este o țară mică, cu o inimă mare”. Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, felicită Moldova
Full Article 2 minutes read

„A arătat lumii că este o țară mică, cu o inimă mare”. Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, felicită Moldova

Secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii (SUA), Antony Blinken, a felicitat Republica Moldova cu ocazia celei de-a 31-a aniversări a Independenței. Înaltul demnitar de stat a apreciat „forța și rezistența” poporului Republicii Moldova și a reconfirmat sprijinul SUA în vederea protejării suveranității și integrității teritoriale a Moldovei.

„Această Zi a Independenței este deosebit de semnificativă, deoarece Moldova își demonstrează puterea și rezistența în primirea și sprijinirea a sute de mii de refugiați forțați să fugă de invazia brutală a Rusiei în Ucraina. Moldova a arătat lumii că este o țară mică, cu o inimă mare”, se arată în mesajul secretarului de stat al SUA.

Blinken a reconfirmat sprijinul SUA în eforturile Moldovei de a-și proteja suveranitatea și integritatea teritorială. Totodată, înaltul demnitar american a reiterat sprijinul SUA pentru conducerea de la Chișinău în lupta împotriva corupției prosperarea economiei.

„SUA sprijină poporul Republicii Moldova în eforturile sale de a rezista influenței străine din partea actorilor care încearcă să interfereze în integrarea europeană a Moldovei. (…) Felicit Republica Moldova pentru progresul și hotărârea sa. Așteptăm cu nerăbdare să ne consolidăm în continuare relația bilaterală, înrădăcinată în valorile noastre democratice comune”, a mai declarat Blinken.

Republica Moldova marchează astăzi, 27 august, 31 de ani de Independență. Ziua va fi marcată la Chișinău printr-o serie de evenimente, între ele – fanfară și concerte. Mai multe detalii poți vedea AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: