A cerut drept mită un apartament. Administratorul unui bloc din sectorul Botanica a fost reținut de ofițerii CNA
Full Article 2 minutes read

A cerut drept mită un apartament. Administratorul unui bloc din sectorul Botanica a fost reținut de ofițerii CNA

Administratorul unui bloc de locuit din sectorul Botanica al capitalei a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție în timp ce primea 24 000 de euro mită de la reprezentantul unui agent economic. Potrivit denunțătorului, banii ar fi fost ceruți pentru că administratorul blocului să-și pună semnătura pe actul de recepție finală a lucrărilor de mansardare și de reparație a casei.

În fapt, bănuitul i-ar fi cerut agentului economic un apartament, la mansardă, sau contravaloarea în bani a acestuia în schimbul semnăturii sale pe procesul verbal de recepție finală a lucrărilor. Acesta l-ar fi condiționat pe denunțător că nu va semna actele până nu-i va da apartamentul sau 24 000 de euro – prețul de piață a imobilului nou construit.

Pe cazul dat a fost pornită o urmarire penală, ofițerii CNA fiind sprijiniți și de Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI, dat fiind faptul că bănuitul este fost polițist. Reținerea a avut loc în biroul de serviciu al administratorului, iar banii au fost predați benevol la somația procurorilor anticorupție și a ofițerilor Centrului.

În prezent, bărbatul se află în custodia CNA pentru 72 de ore și este cercetat pentru luare de mită. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o amendă de până la 317 mii de lei sau de la 3 la 10 ani de închisoare, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 7 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: