A demarat cea de-a IV-a ediție a Săptămânii Învățământului Dual în Republica Moldova
Full Article 1 minutes read

A demarat cea de-a IV-a ediție a Săptămânii Învățământului Dual în Republica Moldova

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat Săptămâna Învățământului Dual. Peste 100 de tineri au venit la bordul aeronavei să descopere alături de robotul Thespian și copilotul său, planeta Industrie Textilă.  Tinerii, care vor să-și descopere vocația, să îmbrățișeze o meserie interesantă și bine plătită, au mers în prima călătorie virtuală și au aflat informații utile despre oportunitățile care le oferă învățământul profesional tehnic prin sistem dual.

Timp de 6 zile elevii din toată republica vor putea participa la un șir de evenimente online, dedicate domeniilor: Medicină, Industria textilă, Agricultură, Automotive, Electronică și inginerie și Industria alimentară.

Menționăm că învățământul dual a debutat în Republica Moldova în anul 2014. Numărul elevilor în învățământul dual a crescut constant an de an, de la 153 elevi în anul de învățământ 2015-2016 la 1517 elevi în anul de învățământ 2020-2021.

Săptămâna Învățământului Dual face parte din campania națională de promovare a învățământului profesional tehnic prin sistem dual – „Înveți, Muncești, Câștigi”, lansată în 2018.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: