A doua tentativă. Adunarea Populară a Găgăuziei a reușit să stabilească data desfășurării unui nou scrutin
Full Article 2 minutes read

A doua tentativă. Adunarea Populară a Găgăuziei a reușit să stabilească data desfășurării unui nou scrutin

Alegerile în cadrul Adunării Populare a Găgăuziei se vor desfășura pe 16 mai 2021. Decizia a fost luată pe 12 februarie, scrie portalul Nokta.md.

În favoarea acestei inițiative au votat 25 de deputați locali. De asemenea, aleșii poporului au aprobat alocarea în acest scop a sumei de 3 mln 778 mii de lei din fondul de rezervă al autonomiei.

Anterior, Adunarea Populară a decis desfășurarea scrutinului pe 4 aprilie, iar apoi a anulat decizia, pe motiv că nu s-a reușit completarea componenței Comisiei Electorale Centrale de la Comrat, care trebuie să-l organizeze. Bașcanul Găgăuziei a criticat dur atitudinea deputaților.

Mandatul actualei componențe a expirat la 20 ianuarie anul curent, la patru ani de la convocarea primei ședințe. Mandatul Comisiei Electorale Centrale de la Comrat a expirat pe 24 decembrie 2020.

***

Adunarea Populară a Găgăuziei se compune din 35 de deputați aleși pentru un mandat de 4 ani, în circumscripții teritoriale uninominale prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat. Deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei poate fi ales orice cetățean al Republicii Moldova cu drepturi electorale care a împlinit vârsta de 21 de ani și la momentul efectuării alegerilor locuiește pe teritoriul circumscripției electorale pe care o va reprezenta.

Din cele 35 circumscripții electorale, 17 sunt din raionul Comrat; 12 în raionul Ceadîr-Lunga și 6 în raionul Vulcănești.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: