A fost anunțată data audițiilor live pentru selecția națională Eurovision. Un concurent a fost suspendat
Full Article 2 minutes read

A fost anunțată data audițiilor live pentru selecția națională Eurovision. Un concurent a fost suspendat

Audițiile live pentru selecția națională Eurovision vor avea loc pe 1 februarie. În această etapă sunt așteptați 35 de interpreți care vor prezenta 36 de piese în ordinea inversă a listei de înregistrare în concurs, se arată într-un comunicat publicat de compania TeleRadio Moldova, în data de 23 ianuarie.

Comitetul Organizatoric al concursului Eurovision 2020 menționează că prestația vocală a concurenților va fi evaluată de un juriu, care va ține cont de linia melodică, originalitatea piesei, dar și interpretarea propriu-zisă. Juriul va acorda puncte de la 0 la 12 pentru fiecare piesă înscrisă în concurs. La această etapă nu sunt solicitate elementele de show sau vestimentația scenică.

Menționăm că, în acest an, reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision va fi selectat fără votul publicului, ca în alți ani, și se va face exclusiv de către juriu.

Audițiile live ale pieselor înscrise în selecția națională se vor desfășura începând cu ora 15.00, în studioul 2 al Televiziunii Naționale, cu emisie în direct pe TV Moldova 2.

Totodată, Comitetul organizatoric al Concursului Eurovision 2020 anunță că participarea formației Che-MD, cu piesa „Adio” a fost suspendată, pe motiv că nu a fost respectat regulamentul competiției. Mai exact, au fost prezentate dovezi de interpretare a melodiei pe data de 18 mai 2019. Imaginile video au fost publicate pe canalul oficial de youtube al formaţiei pe 26 mai 2019.

Cea de-a 65-a ediţie a concursului va avea loc în Rotterdam, Olanda şi va fi constituită din două semifinale, organizate pe 12 şi 14 mai, iar marea finală va avea loc pe data de 16 mai.

Anul trecut, Republica Moldova, reprezentată de Anna Odobescu, nu a reușit să se califice în finală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: