„A fost avocatul Maiei Sandu”. Reprezentantul parlamentului a solicitat recuzarea judecătorului Nicolae Roșca
Full Article 1 minutes read

„A fost avocatul Maiei Sandu”. Reprezentantul parlamentului a solicitat recuzarea judecătorului Nicolae Roșca

Reprezentantul parlamentului a solicitat magistraților Curții Constituționale recuzarea judecătorului Nicolae Roșca, întrucât acesta a fost avocatul Maiei Sandu. Solicitarea nu a fost admisă. 

„Cunoaștem că domnul Roșca a fost în perioada anilor 2017-2019 avocatul Maiei Sandu, dar și membru al partidului din care provine doamna președintă”, a spus reprezentantul parlamentului.

Solicitarea de recuzare a fost respinsă.

„La etapa de pregătire, când am întrebat dacă sunt cereri de de recuzare, dumneavoastră ați declarat că nu aveți cereri de recuzare. Ați depășit etapa când ați fi putut înainta o cerere de recuzare. Circumstanțele pe care le-ați invocat acum sunt cunoscute întregii societăți, prin urmare, demersul dumneavoastră nu poate fi admis în etapa examinării de fond a sesizării”, a declarat Domnica Manole, președinta Curții Constituționale.

Reprezentantul parlamentului a precizat că o cerere de recuzare poate fi înaintată și pe parcursul examinării cauzei, dacă s-au constatat asemenea circumstanțe.

Menționăm că astăzi, 15 aprilie, Curtea Constituțională examinează sesizarea președintei Maia Sandu cu privire la constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea parlamentului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: